Gustav Rydahl.Foto: Bildbyrån

I ett videoklipp på Färjestads hemsida meddelar idag Gustav Rydahl att han stannar i klubben till 2022.
— Det känns jättebra och det var det här jag ville ända sedan jag kom hit, berättar han för hockeysverige.se.

Trots att han har Färjestad som moderklubb så var det i Frölunda Gustav Rydahl SHL-debuterade 2012. Han kom till Göteborg som junior och lämnade 2014 för två säsonger i Växjö (SM-guld 2015) och sedan ytterligare nästan två år i Luleå innan han i slutet av den förra säsongen återkom till moderklubben.

STANNAR TRE SÄSONGER TILL

I april förlängde han sitt kontrakt ytterligare en säsong med Färjestad. På klubbens hemsida meddelar han nu själv att han stannar till 2022.
— Det känns jättebra och det var det här jag ville ända sedan jag kom hit, berättar han för hockeysverige.se.

Gustav Rydahl är en energispelare vars personbästa gällande poäng i SHL är från 2015/2016 då han gjorde nio poäng för Växjö. I år är poängskörden redan uppe i fyra, varav tre är mål.

Du förlängde med ett år i april, vad är det som gör att du förlänger med ytterligare tre år till redan nu?
— Jag har utvecklats och det har börjat rätt bra. Jag känner mig mer trygg i spelet och jobbat på hårt under sommaren och tagit med mig det in i säsongen.

Var det sportchef Peter Jakobssons motivering också när ni skrev på?
— Ja, det tror jag. Det var inget direkt att tveka på när agenten ringde.

Hur ser Färjestads plan ut för dig de kommande tre åren?
— Det är väl att jag ska fortsätta utvecklas. Det går inte slappna av nu utan det gäller att komma till jobbet varje dag och bidra med positiv energi och gå i bräschen.

”TROR VI KAN GÅ LÅNGT”

Färjestad fick något av en krisstämpel på sig i början av säsongen då de låg i botten av tabellen. Men spelet har tagit sig och just nu ligger de på en sjunde plats i tabellen, bara fem poäng upp till serieledande Luleå. Vad kan man då förvänta sig av Färjestad under återstoden av 2018/2019?
— Det är klart vi vill vinna. Det är därför vi spelar. Jag tycker vi har växt mer och mer ju mer matcher vi har spelat. Vi fick inte med oss så mycket poäng i början, men vi spelade ändå rätt bra. Sen började vi få stolpe in och jag tycker vi har fortsatt.
— Vi har väldigt bra bredd på laget och bra spets på laget också. Jag tror vi kan gå långt.