• Publicerat 27 november, 2018
  • Skrivet av Jesper Spanne
  • 0 Kommentarer
Hampus Forsling lägger av.Foto: Bildbyrån

Hampus Forsling, bror till Chicago Blackhawks Gustav Forsling, tvingas sluta med ishockeyn. Enligt hans nuvarande klubb Kristianstad, beror det på Forslings ryggproblem.

Hampus Forsling fick sitt genombrott i Linköpings J20-lag, samma klubb som han spelat under sin juniortid. Säsongen 2014/2015 lånades han ut till Kallinge/Ronneby i Hockeyettan. Sedan dess har han spelat i en rad olika klubbar: Vimmerby, Asplöven, Skövde och senast Kristianstad.

Under årets säsong har det blivit 15 matcher för tjugofyraåringen – som nu väljer att lägga skridskorna på hyllan. De ryggproblem han dragits med sedan flera år har blivit för påtagliga.
– Hampus har tagit beslutet utifrån att han vill ha ett fungerande liv utanför hockeyn samtidigt som han känner att ryggen hindrat honom ifrån att få ut max på isen. Ett mycket tråkigt besked för oss. Hampus har varit en viktig del både på och utanför isen för vårt lag. Vi önskar att Hampus blir kvitt sina ryggproblem och lycka till med det han tar för sig i framtiden, säger sportchef Micke Gath i ett uttalande på Kristianstads hemsida.