• Publicerat 27 november, 2018
  • Skrivet av Jesper Spanne
  • 0 Kommentarer
Zibanejad och Andersson stod för varsitt mål.Foto: IBL

Svenskarna i New York Rangers hade en bra natt när laget slog Ottawa med 4-2. Lias Andersson gjorde sitt första mål för säsongen och Mika Zibanejad gjorde två poäng – samtidigt som Henrik Lundqvist räddade 29 skott. 

Mika Zibanejad assisterade Marc Staal fram till 1-0 i den första perioden. Men Ottawa kvitterade bara två minuter senare. I den andra perioden klev en annan svensk fram. I en tilltrasslad situation studsade pucken på Lias Andersson – och in i mål. Ottawa utmanade domslutet eftersom Andersson såg ut att vara innanför målområdet när pucken kom, men målet bedömdes vara korrekt och Rangers tog ledningen med 2-1. Det var Lias Anderssons första mål för säsongen.
– Ett mål är ett mål. Kanske inte det snyggaste, men jag tar det, säger Andersson till NHL.com efter matchen.

I den tredje perioden hann det bli spännande när Ottawa reducerade med tre minuter kvar. Men då avgjorde Mika Zibanejad matchen med ett mål i tom kasse. I hemmamålet stod Henrik Lundqvist för en stabil insats.
– Vi kan inte bara lite på några av killarna, alla måste spela en stor roll i det här laget, så det är viktigt att få igång killarna och få dem att känna att de gör en bra match, få upp självförtroendet, för vi vinner som en grupp här. Det är det enda sättet för oss det här året, som vårt lagt är byggt, säger Henrik Lundqvist till NHL.com efter matchen.

 Ottawa – New York Rangers 2–4 (1-1, 0-0. 1-3)

Ottawa: Stone (2)

Rangers: Staal, Andersson, Kreider, Zibanejad