• Publicerat 28 november, 2018
  • Skrivet av Måns Karlsson
  • 0 Kommentarer
Jeff Skinner, Rasmus Dahlin och de övriga går mot ett nysatt klubbrekord.Foto: USA TODAY Network / IBL Bildbyrå

Från NHL:s solklara jumbo till NHL:s bästa lag. Buffalos resa är remarkabel. I natt besegrade de San Jose med 3-2, och tog sin tionde raka seger. Det är tangerat klubbrekord.

Att Buffalo skulle vara bättre än förra säsongen var de flesta eniga om. Att Buffalo skulle vara NHL:s bästa lag, en fjärdedel in på säsongen, trodde nog ingen. Men det är precis vad som är fallet. De toppar hela ligan och är det klart mest formstarka laget just nu.

När San Jose besegrades med 3-2 efter förlängning i natt markerade det att laget vunnit sina tio senaste matcher. Det markerar också att klubbrekordet för längsta segersviten är tangerat och att en enda seger till skulle slå det gällande rekordet. De tidigare två rekordnoteringarna sattes 1984 och 2006.

DRÖMMÅL AV FINSKE BACKEN

Matchvinnare i kväll blev, som så ofta förr, Jeff Skinner. Skinner framstår mer och mer som sommarens bästa värvning och målet i natt var hans 19:e för säsongen. Det ger honom en delad förstaplats i skytteligan med Patrik Laine och David Pastrnak. Han har dessutom gjort 18 mål på sina 18 senaste matcher efter att bara ha gjort ett på sina första sju.
– Han har en fallenhet för att vara på rätt plats vid rätt tidpunkt. Han är bra i trafiken framför mål, han hittar öppna ytor, han är snabb på lösa puckar. Han vet uppenbarligen också var han ska sätta pucken också, sade coachen Phil Housley om Skinner.

Faktum är att Sabres satt sig i sådan respekt hos motståndarna att stjärnlaget San Joses coach Peter DeBoer kunde vara nöjd med poängen de tog.
– De har vunnit tio matcher i rad. Deras målvakt har varit het. Det här var en bra poäng för oss. Vi hittade ett sätt att ta matchen till förlängning. Visst, jag är besviken att vi inte fick med oss båda poängen, men vi gjorde många bra saker.

Utöver Skinners avgörande var Rasmus Ristolainens drömmål matchens snackis. Han gjorde bort Brent Burns fullständigt och gav Sabres ledningen med 1-0. Nathan Beaulieu gjorde lagets andra mål, medan lagkapten Joe Pavelski gjorde båda Sharka mål i förlusten.