• Publicerat 28 november, 2018
  • Skrivet av Måns Karlsson
  • 0 Kommentarer
Foto: Imago Sport

Vegas Golden Knights körde över Chicago Blackhawks med 8-3. Trots dubbla svenska backmål i Chicago var det en annan svensk, William Karlsson, som fick jubla. Han blev målskytt för andra matchen i rad.
– Vi är inte där vi vill vara, konstaterade Blackhawks coach Jeremy Colliton.

Två av NHL:s tre stora lag under 10-talet, Los Angeles och Chicago, upplever säsonger som inte kan beskrivas som annat än nattsvarta. Båda lagen har sparkat sina coacher, ett drag som hittills inte gett någon större positiv effekt. I natt blev Jeremy Collitons Chicago exempelvis överkört med 8-3 mot Vegas Golden Knights.

I Blackhawks var två av målskyttarna svenska backar. Såväl Gustav Forsling som Erik Gustafsson lyckades nämligen näta. Forsling sköt sitt första mål för säsongen och står nu på 1+4 på sju matcher. Ett fint resultat för backen, som förra säsongen noterade 13 poäng på 41 matcher. Gustafsson har varit ett av få utropstecken i Chicago under säsongen och gjorde sitt fjärde mål. Glädjande för deras del var också att debutanten Dylan Strome gjorde 1+1 i storförlusten.

Men det var som sagt Vegas match. De vann med 8-3 sedan Shea Theodore och Cody Eakin gjort två mål vardera. De fick också se mål från Daniel Carr, Alex Tuch, Ryan Reaves – och William Karlsson. Svensken gjorde sitt sjunde mål för säsongen och nätade dessutom för andra matchen i rad.

Chicagos coach Jeremy Colliton såg besviket på när Vegas gjorde mål efter mål i matchen.
– Vi var inte bra. Men en process är aldrig en rak linje. Man tar alltid steg tillbaka. Idag tog vi ett sådant. Vi är inte där vi vill vara. Vi är långt ifrån en färdig produkt, konstaterade han.