Kunlun stod för en mäktig upphämtning under onsdagen.Foto: Toni Hekkala/IBL Bildbyrå

KHL:s kinesiska bidrag Kunlun Red Star höll på att stå för en sagolik vändning i dagens match mot Sibir Novosibirsk. Med 15 sekunder kvar av matchen låg man under med 3–5 – när tredje perioden var över stod det 5–5 på resultattavlan. Sibir kunde dock studsa tillbaka och dra det längsta strået i straffläggningen.

De 1 384 personer som tagit sig till Feiyang Skating Centre bjöds på en minst sagd svängig hockeymatch under onsdagen. Efter två spelade perioder hade gästerna Sibir Novosibirsk kopplat ett järngrepp om mötet med Kunlun Red Star då man gick in till den sista periodvilan med en 5–1-ledning.

I den tredje perioden påbörjade hemmalaget dock en mäktig upphämtning.
Svenske Patrik Lundh inledde upphämtningen med sitt 2–5-mål i mitten av den tredje perioden. Ville Lajunen fick in ytterligare ett reduceringsmål kort därefter. Närmare än så såg sedan Kunlun inte ut att komma innan Växjöbekantingen Olli Palola klev in handlingarna på allvar.

TRE POÄNG AV SVENSKEN

Med 15 sekunder kvar av matchen reducerade Palola först till 4–5 innan han med tre sekunder kvar av ordinarie matchtid prickade in kvitteringspucken.

Efter en mållös förlängning kunde till slut Sibir Novosibirsk dra det längsta strået och på sätt och vis komma undan med hedern i behåll.

Patrik Lundh stod för ett mål och två assist i matchen. Även Tobias Viklund fanns med i poängprotokollet då han hade en andraassist på Palolas 5–5-mål. Matchens lirare var annars Olli Palola som förutom sina två sena mål även sköt Kunluns första mål och således stod för ett hattrick.