• Publicerat 29 november, 2018
  • Skrivet av Måns Karlsson
  • 0 Kommentarer
Kristian VesalainenFoto: Emil Hansson / IBL Bildbyrå

Igår gjorde Kristian Vesalainen till sist debut för Jokerit. Det blev en lyckad debut. Stortalangen gjorde mål direkt.

Förra säsongen var det Eeli Tolvanen som drev Jokerit som junior. Gårdagens debut visade att den rollen kanske kan tas över av Kristian Vesalainen i år.

Redan halvvägs in i Jokeritdebuten slog Kristian Vesalainen till. Efter en passning från Sami Lepistö prickade den tidigare Frölundaspelaren sitt första mål i Jokerittröjan. Målet betydde 3-1 i 4-1-vinsten mot Dinamo Minsk.
– Jag fick ett läge och testade ett skott. Det gick in och det var skönt att få det första målet gjort direkt, säger Vesalainen till Yle Urheilu.

UTNYTTJADE KLAUSUL

Vesalainen utnyttjade en out-klausul i sitt kontrakt med Winnipeg, som sade att om han skickas ned till AHL får han återvända till Europa. Strax innan Vesalainen utnyttjade klausulen trejdades hans rättigheter i KHL från SKA St. Petersburg till Jokerit. Tidigare under säsongen har han gjort en assist på fem matcher i NHL och åtta poäng på åtta matcher i farmaligan.

Junioren kan bli en storstjärna för Finland i JVM-turneringen som drar igång om en månad. Om han är med, vill säga. Det har funnits vissa tveksamheter kring om Vesalainen kommer ställa upp i turneringen.