• Publicerat 30 november, 2018
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 0 Kommentarer
Erik Karlsson kan stanna i San Jose.Foto: Stan Szeto-USA TODAY Sports IBL

I morgon gör Erik Karlsson sin första match i Ottawa efter trejden till San José Sharks. I samband med det har det framkommit kritik mot Karlsson för hur Ottawa Senators sköttes under hans tid som kapten i klubben.
– En spelare jag pratade summerade det som att ”vi går från en diktatur till en demokrati”, säger journalisten Chris Stevenson till TSN.

Efter San José Sharks förlustmatch mot Toronto Maple Leafs natten mot torsdag skulle Erik Karlsson möta media. När den första frågan han fick hade att göra med den förestående matchen mot Ottawa Senators vände han på klacken och gick.

Det skapade ont blod i den kanadensiska journalistkåren och nu kommer kritik mot Karlsson. Men inte bara för att han avbröt intervjun innan den startat, utan även för hur saker och ting sköttes i Ottawa under hans tid som lagkapten i klubben. I TSN berättar The Athletics reporter Chris Stevenson vad spelare berättat för honom om situationen i omklädningsrummet i fjol.

Stevenson hävdar att laget tränade mindre för att Karlsson inte ville träna så ofta.
– Att påstå att Karlsson befann sig i centrum av dramat i omklädningsrummet finns det inga tvivel om, säger Stevenson.
– Jag tror att anledningen till att de inte tränade ibland var att kaptenen inte ville träna. Jag vet att det var många spelare i det där omklädningsrummet som tyckte att de borde träna mer. Det är spelarnas skuldmedvetenhet. Är man det 30:e laget i ligan borde man jobba hårdare. Så enligt vad jag har hört berodde det på kaptenen.

BLIR KONTRAKTSLÖS I SOMMAR

Stevenson citerar också en anonym spelare som beskriver hur saker och ting förändrades när Erik Karlsson blev trejdad från Senators till San José Sharks.
– Han summerade det som att ”vi går från en diktatur till en demokrati”.

Erik Karlsson har svarat för två mål och 15 poäng på 26 matcher för San José Sharks den här säsongen. Han är inne på sista året på sitt kontrakt och kan välja att bli unrestricted free agent och testa den öppna marknaden om han inte förlänger kontraktet med Sharks innan 1 juli nästa år.

Senators tar emot Sharks i Canadian Tire Centre klockan 19 svensk tid i morgon kväll. Matchen sänds i Viasat Hockey och på Viaplay.