Det här var inte en helt lättippad omgång. Det var överraskningar på rätt många håll, och vi fick bland annat se två storspelande målvakter som höll nollan. Utöver det tog HV och Färjestad tunga prestigesegrar efter några lyckosekunder.

 

SKELLEFTEÅ – BRYNÄS 0-2

Brynäs: Joel Kellman, Emil Forslund
Skellefteå:

Brynäs förlängde sin poängsvit till nio matcher efter att ha besegrat Skellefteå med 2-0 på bortais. Matchvinnare var David Rautio. Den tidigare så kritiserade målvakten räddade 44 skott och har sannerligen hittat storformen nu i Tomi Karhunens frånvaro. Han släppte in ett mål i förlängningen mot Frölunda senast och höll alltså nollan nu. Ser vi till Rautios tre senaste matcher har han bara ett insläppt mål.

Noterbart från matchen var också att Skellefteås succéjunior Albin Eriksson fick matchstraff för en smäll mot huvudet på Brynäskaptene Jacob Blomqvist.

HV71 – VÄXJÖ 4-2

HV71: Johan Johnsson, Markus Ljungh, Simon Önerud, Anton Bengtsson
Växjö: Brendan Shinnimin, Julius Junttila

Coachbytet verkar ha gjort HV71 gott. De vann idag på nytt när de besegrade Smålandsrivalen Växjö med 4-2. Segern grundlades under 13 supersekunder i den första perioden. Inom loppet av den tidsramen lyckades nämligen både Johan Johnsson och Markus Ljungh överlista Viktor Fasth.

I och med Skellefteås förlust mot Brynäs har HV bara fyra poäng upp till västerbottningarna som just nu har den sista slutspelsplatsen.

DJURGÅRDEN  – FÄRJESTAD 2-3

Djurgården: Niclas Bergfors, Emil Bemström
Färjestad: Michael Lindqvist, Fabian Zetterlund, Marcus Nilsson

Djurgården ledde med 2-0 och hade lagt grunden till att ta tre viktiga poäng i det alltid så heta rivalmötet med Färjestad. Men FBK kämpade sig in i matchen, och inom loppet av elva (!) sekunder i tredje perioden vände de från 1-2 till 3-2.

Slutperioden blev stökig. Dels slogs Axel Jonsson-Fjällby och Sebastian Erixon rejält och dels åkte Oskar Steen på ett matchstraff för Färjestads del. Men trots det kunde de alltså hålla undan och ta tre tunga poäng på bortais.

MORA – FRÖLUNDA 3-0

Mora: Kevin Gagné, Matt Bailey, Niki Petti
Frölunda:

Oj, oj, oj! Vilken viktig vinst för Mora! Efter Timrås seger mot Örebro idag var en seger nödvändig för att inte luckan skulle växa upp till säker mark – och den segern tog de alltså. Vinsten grundlades via två mål i den första perioden. Nyförvärvet Janne Juvonen imponerade stort i Moras kasse och räddade samtliga 28 Frölundaskott i 3-0-vinsten.

Mora har en poäng upp till nästjumbon Örebro och fyra poäng upp till Timrå på säker mark.