Filip Forsberg.Foto: Danny Murphy/Icon Sportswire

Nashville Predators har dragits med skador på flera av lagets stjärnor den här säsongen. Nästa spelare att sättas upp på skadelistan – svenske superstjärnan Filip Forsberg, som missar fyra till sex veckor på grund av en överkroppsskada.

Tidigare den här säsongen har Nashville tvingats klara sig utan spelare som P.K. Subban, Viktor Arvidsson och Kyle Turris på grund av skador. Bara ett par timmar inför nattens match mot Chicago kom nästa skadesmäll för Predators. Lagets svenske superstjärna Filip Forsberg förväntas missa fyra till sex veckor på grund av en överkroppsskada.

FÖRSTA MÅLET FÖR FINSKE TALANGEN

Nashville kallade även upp finske talangen Eeli Tolvanen från AHL för att fylla upp Forsbergs plats i laget – ett drag som visade sig bli en succé.
Efter en periods spel hade Predators en 4–1-ledning efter bland annat ett mål och en assist från Tolvanens klubba. Målet, som kom efter 3:32 i den första perioden, var den 19-åringens första mål i NHL-karriären.

Predators vann till slut matchen med 5–2. Mattias Ekholm blev den enda svensken som skrev in sig i poängprotokollet då han hade en assist på Craig Smiths 4–1-mål i den första perioden.

Nashville Predators – Chicago Blackhawks 5–2 (4–1, 0–1, 1–0)
Nashville: 
Kevin Fiala (4), Eeli Tolvanen (1), Ryan Johansen (5), Craig Smith (7), Austin Watson (5)
Chicago: Brandon Saad (8), Artyom Anisimov (5)