Vita Hästen fortsätter att förlora.Foto: Josefine Loftenius/Bildbyrån

Tabelljumbon Vita Hästen fortsätter att ha det jobbigt i Hockeyallsvenskan. Under söndagskvällen kom Norrköpingslagets sjunde förlust på de senaste åtta matcherna när man föll hemma mot Björklöven. Slutresultatet skrevs till 4–3 till Umeålaget efter att Jacob Peterson avgjort i förlängningen.

LÄS ÄVEN: HA-SVEPET: Västerås fortsätter att vinna – hemmaslog topplaget

LÄS ÄVEN: HA-SVEPET: Fortsatt tungt för Leksand – AIK vann rysare i Västervik

Publiken i Himmelstalundshallen bjöds på en svängig hockeymatch mellan hemmalaget Vita Hästen och gästande Björklöven. Vita Hästen, som haft en jobbig höst med bara fyra trepoängare på 25 matcher, ledde med 2–0 en bra bit in i den andra perioden.
Två snabba Björklöven-mål såg dock till så att de var likaläge inför den sista perioden.

Vita Hästen återtog ledningen i mitten av den tredje perioden genom Victor Lindman, men bara en dryg minut senare kunde Sebastian Selin pricka in 3–3-målet för Björklöven.

FRÖLUNDALÅNET AVGJORDE

Matchen gick till förlängning, där Björklövens Frölundalån Jacob Peterson sedermera kunde avgöra tillställningen med ett rappt handledsskott som letade sig in bakom Viktor Kokman i Vita Hästen-målet.

Förlusten var Norrköpingslagets sjunde på de åtta senaste matcherna. Tabelljumbon har fyra poäng upp till Tingsryd på säker mark. För Björklöven innebar segern att man bröt en tre matcher lång förlustsvit. Umeålaget parkerar på en åttondeplats efter 25 spelade matcher.

Vita Hästen – Björklöven 3–4 efter förlängning (1–0, 1–2, 1–1, 0–1)
Vita Hästen: 
Victor Lindman (2), Arvid Degerstedt
Björklöven: Emil Lundberg, Fredric Andersson, Sebasian Selin, Jacob Peterson