Leif Carlsson och Thomas Johansson.Foto: Bildbyrån

Leksand befinner sig i en kraftig formsvacka där mycket just nu går emot. Många röster har höjts för att tränaren Leif Carlsson borde bytas ut – men han sitter säkert enligt klubbens nytillträdde GM Thomas Johansson.
— Det finns inte i mitt tankesätt att flytta på tränare och ta in något nytt namn nu, säger han till Hockeypuls.

Efter fem raka förluster i Hockeyallsvenskan är Leksands tränare Leif Carlsson rejält ifrågasatt och många kräver hans avgång. Men han kommer sitta kvar.
— Medicinen är inte då att sparka tränare, som kanske varit Leksands dilemma tidigare, att man skickat tränaren vid svackor. Och att man helt plötsligt tror att allt är löst då. Det går inte att hitta en quick fix på det här, och jag är verkligen ingen quick fix-kille, säger klubbens nytillträdde GM Thomas Johansson till Hockeypuls.

KOMMER INTE FÖRÄNDRA

Utifrån sett har det verkat energilöst i Leksands lag under de fem förlustmatcherna, men Johansson menar att svackor kommer och går under en säsong.
— Det finns inte i mitt tankesätt att flytta på tränare och ta in något nytt namn nu. Vi kommer köra på med det vi har.
— Jag vet också att det finns en kritik mot Leffe, men folk har åsikter om allt. Vissa tycker han är bra, vissa tycker inte det, men mitt i allt måste vi granska oss själva: Vad gör vi som grupp för att förbättra det här? Vad lyckas spelarna med? Vad lyckas tränarna med?

Thomas Johansson säger att han tycker laget är på rätt väg om man ser till en underliggande statistiken, men att det också finns förbättringsområden. Han ser också positivt på att de snart kommer få tillbaka de båda skadade backarna Mattias Karlsson och Calle Själin. Men han stänger inte dörren för eventuella nyförvärv. Ben O’Connor flyttade ju hem till England tidigare.
— Han skulle fylla en viss funktion, men han försvann, och då måste vi utvärdera om han ska ersättas. Det är en analys vi gör.