• Publicerat 4 december, 2018
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 0 Kommentarer
Isac Lundeström.Foto: IBL/All Over Press

Tidigare i kväll kom beskedet att Vegas Golden Knights släpper Erik Brännström till JVM. Nu meddelas det även att Isac Lundeström får tillåtelse av Anaheim Ducks att delta i turneringen i Vancouver och Victoria.
– Han har fått tillåtelse av Anaheim att åka om han blir uttagen, säger agenten Martin Nilsson till NSD.

Juniorkronornas förbundskapten Tomas Montén kommer att få en del positiva besked att leverera när han presenterar bruttotruppen till JVM i morgon. Först meddelade Toronto Maple Leafs general manager Kyle Dubas att han gett backduon Timothy Liljegren och Rasmus Sandin, till vardags i AHL-laget Toronto Marlies, klartecken att ansluta till den svenska truppen. Därefter kom tidigare i kväll beskedet att Vegas Golden Knights gått med på att släppa Erik Brännström, i lagets AHL-filial Chicago Wolves, till turneringen.

Och nu kommer det alltså även ett positivt besked gällande Isac Lundeström. Till NSD säger hans agent Martin Nilsson att Anaheim Ducks lovat att ge honom chansen att spela JVM. Därmed är alla fyra svenska AHL-spelare klara för JVM-spel – givet att Montén tar ut dem i truppen.

INLEDDE SÄSONGEN I NHL

Isac Lundeström inledde säsongen med att ta en ordinarie tröja i ett skadeskjutet Ducks. När de skadade spelarna började komma tillbaka valde klubben emellertid att skicka ned honom till AHL och farmarlaget San Diego Gulls. Där har 19-åringen noterats för fem assist på sju matcher. I NHL stod han för två assist på 15 matcher.

Lundeström, som förväntas bli Sveriges förstacenter på JVM, valdes av Anaheim som 23:e spelare i första rundan av sommarens draft. Han kom från en säsong med Luleå där han svarat för 15 poäng (6+9) på 42 SHL-matcher. Tanken var att han skulle lånas ut till Luleå den här säsongen också, men ett starkt träningsläger ändrade planerna.

Lundeström ingick liksom Liljegren och Brännström i det svenska JVM-lag som tog silver i Buffalo i fjol.