Ted Brithén blir kvar i Rögle.Foto: Simon Hastegård/Bildbyrån

Här kommer en tidig julklapp till alla Röglesupportrar. Ted Brithén förlänger sitt kontrakt med Ängelholmsklubben med ytterligare fyra säsonger.
– Vi kommer att utvecklas och bli ännu bättre och vara med och slåss om guldet på riktigt. Det känns riktigt bra, säger Brithén till klubbens hemsida.

Ted Brithén återvände till Rögle inför förra säsongen efter fyra säsonger i HV71. 28-åringen skrev då på ett tvåårskontrakt, ett kontrakt som alltså löpte ut efter den här säsongen.

Nu står det klart att den landslagsmeriterade centern blir kvar i Ängelholm i ytterligare fyra säsonger.
– Ted är en av toppcentrarna i den här ligan och vi är mycket glada över att ha säkrat upp Ted som spelare i många år framöver. Han är en av lagets hörnstenar, säger Rögles sportchef Chris Abbott till klubbens hemsida.

TOPPAR INTERNA POÄNGLIGAN

Brithén fick sin hockeyfostran i Rögle och hann med fyra säsonger i klubbens a-lag innan han lämnade för spel i HV71 inför säsongen 2013/14.

Sedan återkomsten till Rögle har 28-åringen varit en av Ängelholmslagets nyckelspelare och står den här säsongen noterad för 16 poäng (7+9) på 23 matcher. I och med det toppar Brithén tabellåttans interna poängliga.
– Ända sedan jag kom tillbaka förra säsongen så har det känts precis som jag hoppades på. Det känns som hemma, man märker när man kommer tillbaks efter att ha varit borta en tid, hur mycket man brinner för en klubb som jag gör för Rögle, kommenterar Brithén kontraktsförlängningen.

Kontraktet sträcker sig över säsongen 2022/23.