Lars JohanssonFoto: Bildbyrån

Han har varit europeisk ishockeys kanske bästa målvakt under säsongen. Nu uppges Lars Johansson jagas av Lugano.

Med sju nollor på 14 matcher har Lars Johansson vari KHL:s, eller kanske hela Europas, bästa målvakt under hösten. Han har fått debutera i Tre Kronor och togs igår ut till Channel One Cup.

CSKA Moskva-succén sitter dock på utgående avtal och föga förvånande finns det intresse för 31-åringen. Enligt schweiziska uppgifter från Corriere del Ticino, som sajten Swisshockeynews rapporterar om, finns det intresse för Schweiz. De uppger att Johansson ska vara Luganos förstaval på målvaktsposten kommande säsong.

ERSÄTTER VM-FAVORITEN?

Lugano har just nu den ständige VM-favoriten Elvis Merzlikins som målvaktsess, men han förväntas skriva på för Columbus Blue Jackets efter säsongen. Lugano är således på jakt efter en ny sista utpost.

Laget, som gick till final i våras, har haft en blytung säsong och ligger bara tia i ligan. Linus Klasen är ensam svensk i truppen.