Anton Gustafsson byter klubb.Foto: Imago Sport

Morgonens uppgifter är bekräftade. Anton Gustafsson lämnar Langnau efter säsongen, för spel i Biel.

Så sent som igår kom uppgifter som sade att Anton Gustafsson och Langnau förhandlade om ett nytt kontrakt men att parterna stod långt ifrån varandra. I morse kom i stället ett annat rykte, som sade att Gustafsson var klar för Biel.

Nu är det ryktet bekräftat. Langnaus ligarival bekräftar att svensken, som spelar på ett schweiziskt pass för att inte ta upp en importplats, skrivit på ett tvåårskontrakt. Kontraktet sträcker sig alltså över säsongen 2020/21. Han byter därmed från det lag som  just nu ligger fyra i ligan till det lag som ligger tvåa.

LÄS ÄVEN: Tidigare SHL-stjärnan ser ut att släppas – då kan han ersätta

Anton Gustafsson är inne på sin sjunde säsong i Langnau. Den 28-årige värmlänningen har producerat tio poäng, fem mål och fem assist, på 24 matcher i den schweiziska ligan den här säsongen.