Jan Kovar.Foto: Bildbyrån

Han sprutade in poäng i KHL men lyckades inte ta en plats i NHL. Nu står det klart att Jan Kovar återvänder till Europa för spel med tjeckiska Plzen.

LÄS ÄVEN: Efter degraderingen – nu går tjecken och NHL-klubben skilda vägar

Efter att ha varit en poängspruta i KHL under fem säsonger valde Jan Kovar inför den här säsongen att testa lyckan i Nordamerika. Den 28-årige tjecken skrev på ett ettårskontrakt med New York Islanders värt två miljoner dollar, men forwarden lyckades inte ta en plats i Islanders trupp till säsongsstarten.

Kovar sattes istället upp på unconditional waivers av Islanders, för att sedan bryta kontraktet med klubben. Istället skrev Kovar på ett professionellt try out-kontrakt med AHL-klubben Providence Bruins, farmarlaget till Boston Bruins.

ÅTERVÄNDER TILL GAMLA KLUBBEN

Där har Kovar spelat den här säsongen – fram till nu. Under onsdagsmorgonen presenterades han nämligen av sin gamla klubb Plzen, meddelar klubben på sin hemsida. 28-åringen har skrivit på ett kontrakt som sträcker sig månaden ut den tjeckiska klubben.

Kovar har tidigare spelat 262 matcher i den tjeckiska ligan. Under dessa matcher har han noterats för 162 poäng (60+102). I KHL har 28-åringen snittat över en poäng per match, då han producerat imponerande 286 poäng (97+189) på 285 matcher.

28-åringen stod för tio poäng på tolv matcher i AHL den här säsongen.