Andreas HeierFoto: Bildbyrån

Tidigare i år stängdes Marcus Sylvegård av för ett opassande språkbruk på isen. Nu får Andreas Heier samma straff. Panternforwarden stängs av två matcher för att ha skrikik ”jävla bögjävel”.

I ett försök att stävja det allra värsta skitsnacket på isen har nu två spelare stängts av under säsongen för opassande språkbruk. Nu är det Panterns Andreas Heier som fälls och tvingas till vila de kommande två matcherna.

Anledningen är att han skrikit ‘jävla bögjävel’ till en Södertäljespelare. Heier ber om ursäkt för det inträffade.
– Jag ber om ursäkt för händelsen i tredje perioden borta mot Södertälje den 2 december. I stridens hetta ska jag vara klok nog att inte utrycka mig så och jag ångrar mitt ordval väldigt mycket. Jag är medveten om att det är totalt fel och något som inte hör hemma någonstans, säger Heier i domen.

Alexander Lindqvist-Hansen i Västervik döms för en filmning och tvingas böta 5000 kronor.