Det spelas ett hett skånederby under torsdagen. Malmö har inte visat någon vidare form i matcherna på slutet. Rögles formkurva vänt nedåt i takt med att de drabbats av skador och avstängningar. Vilket är bästa spelet i derbyt?

Matchinfo
Malmö-Rögle
Ishockey, SHL, Sverige
torsdag 6:e december kl. 19:00.

Hos Legolas.bet får du här upp till 25 % cashback på dina insatser! Passa på!

Skador och frånvaro, Malmö
Malmö spelade CHL i tisdags och då saknades spelar som Niklas Arell, Emil Molin, Oscar Alsenfelt, Malte Setkov och Anton Öhman. Malmö har inte hunnit gå ut med senaste nytt gällande skador.

Skador och frånvaro, Rögle
Rögle har varit tunna på backsidan i matcherna på slutet då Craig Schira, Johan Ahnelöv och Ben Youds varit skadade.  Daniel Widing är fortsatt avstängd. I övrigt har det funnits lite småskavanker på några spelare. Rögle har inte släppt senaste nytt i skrivande stund.

Inbördes möten,
Rögle-Malmö 1-2
Malmö-Rögle 2-5
Rögle-Malmö 2-3
Rögle-Malmö 8-7 öt
Malmö-Rögle 5-0

Läget i laget, Malmö
Det finns anledning att sätta ett litet frågetecken för Malmös dagsform. Resultaten har inte varit något extra trots att spelschemat varit ganska snällt den senaste tiden. Malmö behövde straffar för att besegra jumbon Mora på bortaplan för tre omgångar sedan. Det följdes upp av en knapp 2-1-seger efter straffar hemma mot HV71. I den senaste ligaomgången fick de se sig besegrade borta mot Linköping med 3-4. Malmö mötte RB München i CHL-slutspelet i tisdags och det slutade med en 1-2-förlust på bortais. Det ska dock sägas att Malmö skapade en uppsjö med chanser och ineffektiviteten var stor.

Läget i laget, Rögle
Rögle har varit inne i en fantastisk period där de radade upp segrar men formkurvan har vänt nedåt i matcherna på slutet. Det hänger delvis ihop med skador och avstängningar som ställt till det. Backarna Schira, Ahnelöv och Youds har saknats en tid. Lägg därtill att Widing är avstängd och att Sjögren missat någon match på grund av skada. Vi vill dock inte överdriva den mediokra resultatraden då spelet stundtals varit okej. 2-1-segern borta mot Frölunda näst senast var frukten av ett hårt defensivt arbete. I 0-1-förlusten mot HV71 skapade Rögle tillräckligt med chanser för att ta poäng och det är ingen skam att förlora med 2-3 efter straffar mot topplaget Luleå.

Speltips
Malmö är starka defensivt på hemmaplan där de snittat två insläppta mål per match i ligaspelet. Både Malmö och Rögle har haft problem med den offensiva effektiviteten i matcherna på slutet och vi har svårt att se något målkalas i kväll. Lägg därtill att detta är ett derby där inget av lagen vill ge bort något ”gratis” till motståndarna. Ser man till lagens senaste insatser är det mycket som talar för att vi får se en tillknäppt match med ganska få mål. Vi väljer att spela under 4,5 mål till oddset 1.86 hos Legolas.bet!