André Burakovsky avgjorde mot Arizona.Foto: Matt Kartozian-USA TODAY Sports/IBL

Han har haft en jobbig start på säsongen. I natt hade Washingtonforwarden André Burakovsky en, enligt honom själv, ny tuff match. Trots det kunde den 23-årige svensken bli stor matchvinnare mot Arizona när han satte matchavgörande 3–2 med mindre än fem minuter kvar av matchen.

Det har inte riktigt velat lossna för André Burakovsky den här säsongen. 23-åringen gick poänglös från sina åtta första matcher för säsongen och stod inför kvällens bortamatch mot Arizona noterad för sju poäng på 28 matcher.

Kanske börjar det nu sakta men säkert lossna för den tidigare Malmö-forwarden?

”VISA MATCHER HAR DU TUSEN CHANSER”

I natt blev Burakovsky stor matchhjälte för sitt Washington Capitals när han prickade in 3–2-pucken bakom Arizonas succémålvakt Adin Hill med mindre än fem minuter kvar av den tredje perioden.
– Den här sporten är lite rolig. Jag var inte riktigt ”där” i dag, jag hade en tuff match. Vissa matcher har du tusen chanser men lyckas ändå inte göra mål. Vissa matcher har du det jobbigt men får en chans och gör mål, säger Burakovsky till nhl.com.

Slutresultatet skrevs till slut till 4–2 efter att Aleksandr Ovetjkin kunde sätta slutresultatet i tom kasse med bara tre sekunder kvar av matchen. Washingtons svenske stjärnforward Nicklas Bäckström noterades för en assistpoäng på Ovetjkins 4–2-mål.

Arizona Coyotes – Washington Capitals 2–4 (1–0, 1–2, 0–2)
Arizona:
Christian Fischer (6), Lawson Crouse (6)
Washington: 
Jakub Vrana (9), Matt Niskanen (4), André Burakovsky (5), Aleksandr Ovetjkin (21)