Kodie Curran.Foto: Bildbyrån/Simon Hastegård

Efter en trög start har Rögles back Kodie Curran på senare tid varit en av SHL:s giganter. Nu väljer klubben att säkra upp honom till 2021.

Kodie Curran gjorde braksuccé förra säsongen i Norge när han samlade ihop 44 poäng för Storhamar. Han värvades till Rögle med stora förväntningar, men det gick trögt till en början innan det lossnade. Curran har nu gjort 16 poäng hittills i SHL. Dessutom äter han stora mängder istid och snittar 24:15 per match. Med det är han tvåa totalt i SHL bakom Brynäs Ryan Gunderson.

TREDJE SPELAREN SOM FÖRLÄNGT I VECKAN

Under fredagsförmiddagen meddelar Rögle att man förlänger kontraktet med 28-åringen till 2021. Han hade egentligen nästa säsong också, men avtalet förlängs alltså redan nu med ett år.
— Kodie är en kille som gjort ett fantastiskt jobb med att komma in och anpassa sig i den här ligan och snabbt komma underfund med vad han behöver jobba med för att bli framgångsrik i SHL. Vi är mycket glada att ha säkerställt att vi får möjligheten att jobba med honom i några år till efter den här säsongen, säger Rögles sportchef Chris Abbott i en kommentar på klubbens hemsida.

Curran är den tredje spelaren den här veckan som förlängt med Rögle, sen tidigare har Ted Brithén och Leon Bristedt skrivit på nya flerårskontrakt.