Niklas Kronwall tacklar Anders Lee.
Nyheter

Första målet för säsongen – sedan stod Kronwall för omdiskuterad tackling

Niklas Kronwall var i rejält blåsväder i nattens möte mellan Detroit och New York Islanders. Matchen slutade 2-3. Kronwall delade först ut en tackling – sedan blev han själv ”slewfootad”som hämnd.

Det var i den första perioden som Niklas Kronwall delade ut en tackling på New York Islanders stjärna Anders Lee som såg ut att bli rejält omskakad av smällen som tycktes ta mot huvudet. Han återkom dock senare till spel.

Tacklingen ledde till heta känslor bland spelarna på isen och spörsmålet från de från utsidan var huruvida Kronwall kunnat undvika tacklingen eller ej. Dessförinnan hade Kronwall gjort säsongens första mål.

Bara minuter senare kom hämnden på Kronwall när Josh Bailey ”slewfootade” svensken. Kronwall blev inte skadad, men det hela ledde till ”kurr” mellan Detroits Dylan Larkin och Bailey.

Matchen då? Islanders vann med 2-3 och förutom Kronwalls mål stod även Gustav Nyquist för en assist för Red Wings. Hemmalaget hade 2-0 en bit in på den andra perioden, men lyckades inte hålla fast den.

Detroit Red Wings – New York Islanders 2-3 (2-0,0-2,0-1)

Detroit: Justin Abdelkader, Niklas Kronwall
New York Islanders: Casey Cizikas, Ryan Pulock, Matt Martin