• Publicerat 12 december, 2018
  • Skrivet av Måns Karlsson
  • 0 Kommentarer
Karl JohanssonFoto: Bildbyrån

Oskarshamn gör klart med två spelare. Målvaktslöftet Jesper Eliasson och succébacken Karl Johansson ansluter från Växjö.

Eliasson kommer ta plats i laget under JVM, då den ordinarie målvakten Adam Åhman kommer vara iväg och representera Sverige. Eliasson är spelklar till fredagens match mot Leksand.
– Eliasson är en talangfull målvakt som också har lite juniorlandskamper under bältet. Han har gjort det bra i Växjö och blir ett stabilt tillskott till truppen under JVM när Åhman är borta, säger sportchef Per Kenttä i ett pressmeddelande.

Karl Johansson gjorde supersuccé och var tillsammans med en annan Oskarshamnsback, Marcus Björk, i HockeyAllsvenskans absoluta topp. Han värvades till Växjö men återvänder nu till IKO. Lånet gäller tills vidare och han kan eventuellt spela redan i kvällens toppmöte med ettan AIK.
– Kalle känner vi alla till och behöver inte presenteras speciellt mycket. När vi fick den här möjligheten att låna honom så kunde vi inte tacka nej. Kalle hade varit en supertillskott för alla lag på den här nivån och är som klippt och skuren för vårt sätt att spela ishockey.

Den här säsongen har 25-åringen gjort två passningspoäng på 18 SHL-matcher.
– När det blev snack om en utlåning var det bara Oskarshamn som gällde. Jag behöver speltid för att fortsätta utvecklas och jag trivdes fantastiskt bra här förra säsongen. Det är såklart i SHL och med Växjö jag vill spela i första hand, men jag är också jätteglad över att få komma tillbaka hit, säger han själv.