• Publicerat 12 december, 2018
  • Skrivet av Robin Olausson
  • 0 Kommentarer
Carl Dahlström.Foto: David Berding/Icon Sportswire

Han har varit assisterande lagkapten för Rockford IceHogs i AHL och imponerat under hösten. Nu får Carl Dahlström chansen i NHL med Chicago Blackhawks.

Carl Dahlström fick spela elva matcher för Chicago Blackhawks förra säsongen, nu får han sin första chans med NHL-spel denna säsong. Förra säsongen mäktade han med tre assist i NHL men han väntar fortfarande på sitt första NHL-mål.

Dahlström har varit en ledande spelare i Chicagos AHL-lag Rockford IceHogs. Där har han stått för åtta poäng (1+7) på 22 matcher. Han flyttas nu upp tillsammans med forwarden Dylan Sikura. Samtidigt går anfallaren Alexandre Fortin åt andra hållet. Chicago har satt Artiom Anisimov på ”injured reserve” vilket innebär att han förväntas bli borta en längre tid.

Den förre Linköpingsbacken Dahlström draftades i andra rundan som det 51:a valet av Chicago i draften 2013.