Kevin Bieksa.Foto: Adam Lacy/Ico​n Sportswire

Han har inte spelat en hockeymatch sedan april. Nu ska backveteranen Kevin Bieksa göra säsongsdebut i det kanadensiska landslag som kommer till spel i Spengler Cup, skriver Elliotte Friedman i sin blogg ”31 Thoughts”.

Kevin Bieksa har över 800 NHL-matcher på meritlistan. Förra säsongen spenderade 37-åringen i Anaheim, där han producerade åtta poäng (0+8) på 59 matcher.

Under hösten har den hårdföre backen gått klubblös. Nu kommer dock uppgifter från Sportsnets Elliotte Friedman att Bieksa gör comeback, då han kommer att spela Spengler Cup för det kanadensiska landslaget.

VAR LAGKAPTEN I VM 2014

Bieksa har inte spelat någon match sedan den 14 april, då backen spelade 13 minuter i Ducks slutspelsmatch mot San Jose. 37-åringen har representerat Kanada en gång tidigare. Den gången var det som lagkapten i det kanadensiska VM-lag som åkte ut i kvartsfinalspelet mot Finland 2014.

Spengler Cup är en årlig turnering som spelas i Davos under mellandagarna. Turneringen har en lång och traditionsfylld historia, och är efter Stanley Cup världens äldsta hockeyturnering för klubblag.

Förutom det hopplockade kanadensiska landslaget och värdlaget Davos kommer klubblagen KalPa (Finland), Metallurg Magnitogorsk (Ryssland), Ocleari Trinec (Tjeckien) och Tomas Sabo Tigers (Tyskland) till spel i turneringen.

Spengler Cup inleds den 26 december och avslutas den 31 december.