• Publicerat 13 december, 2018
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 0 Kommentarer
Hugo Leufvenius.Foto: Ronnie Rönnkvist

Nattens OHL-hockey bjöd på ett svenskmöte mellan två spelare i bruttotruppen till JVM. Det var en duell som Hugo Leufvenius vann över Adam Boqvist.

När Sarnia Sting i natt tog sig an London Knights i OHL fanns det två svenskar i framträdande positioner. Nämligen den JVM-uttagna duon Hugo Leufvenius och Adam Boqvist.

Leufvenius, som noterades för tio skott på mål, blev stor matchvinnare när Sarnia vann matchen med 5–4. Detta sedan han först gett hemmalaget ledningen med 1–0 med säsongens 20:e mål tidigt i andra perioden. Han förlängde samtidigt sin poängsvit till 16 matcher.

Boqvist hade en assist på Londons 4–3-mål av Paul Cotter i den tredje perioden, men fick se Sarnia kvittera 2.40 före slutsignalen.

Matchen kom att avgöras på straffar. Där missade Boqvist sitt försök medan Leufvenius gjorde mål för Sarnia och avgjorde tillställningen.

PERSONBÄSTA I ANTAL MÅL – EFTER 33 MATCHER

19-årige Hugo Leufvenius från Ekerö utanför Stockholm var en av överraskningarna i den svenska bruttotruppen till JVM. Han har svarat för 39 poäng (20+19) på 33 OHL-matcher den här säsongen. I fjol gjorde han 19 mål och 47 poäng på 68 matcher för samma lag.

Boqvist, 18, har sex poäng på sina fyra senaste matcher för London Knights. Han har noterats för 25 poäng (9+16) på 23 matcher sedan han anslöt till OHL-laget från Chicago Blackhawks.

Båda spelarna kommer att ansluta till Juniorkronornas JVM-samling i Kelowna nästa vecka.