• Publicerat 13 december, 2018
  • Skrivet av Hockeysverige
  • 0 Kommentarer
Foto: IBL/All Over Press

I NHL-timmens 234:e avsnitt blir det en diskussion till följd av Niklas Kronwalls tackling på Anders Lee härom sistens. Hör Kronwalls tacklingar fortfarande hemma i dagens hockey, eller är det dags att bannlysa dem med tanke på konsekvenserna som kan uppstå?

Det har varit stort fokus på tacklingar och huruvida det fortfarande finns utrymme för dem i dagens snabba hockey. Hjärnskakningsproblematiken har på många sätt förändrat synsättet på fysiskt spel och allt fler ifrågasätter meningen med att ”fullfölja tacklingar”. För trots att ishockeyn på det stora hela blir mindre fysisk tycks hjärnskakningarna bli fler och få mer och mer ödesdigra konsekvenser.

Det är utifrån det perspektivet som NHL-timmen tar sig an Niklas Kronwalls senaste stora tackling på New York Islanders lagkapten Anders Lee. Ur ett regelmässigt perspektiv gör Kronwall inget fel i tacklingen, men fyller den verkligen någon egentlig funktion och är den respektfull? Det är några av frågorna som Linus Hugosson, Uffe Bodin och Jonatan Lindquist ställer sig i det 234:e avsnittet av NHL-timmen.

DESSUTOM:

* Ett återbesök av sommarens omtalade trejd mellan Montréal och Arizona där Max Domi och Alex Galchenyuk bytte lag. Går det att utse en vinnare nu?

* Vad är det för fel på St. Louis Blues? En djupdykning i vad som antagligen är säsongens största besvikelse i NHL. Är det läge att trejda någon ledande spelare för att få till en kulturförändring i Blues?

* Edmonton Oilers-kännaren Jimmy Hamrin gästar NHL-timmen och ger sin syn på laget efter Ken Hitchcocks inträde. Bland annat hyllar han den hårt ansatte general managern Peter Chiarelli för hans beslut att sparka Todd McLellan som coach.

* Vad händer med André Burakovsky? Efter en trög inledning på säsongen har 23-åringen hamnat på läktaren i Washington. Är hans dagar i klubben räknade nu?

* Ta chansen att hänga med NHL-timmen på NHL-resor till New York, Tampa eller Anaheim/Las Vegas efter nyår. Läs mer om resorna här: https://www.latravel.se/hockeyresor/nhl-gruppresor/

* Erbjudande till alla NHL-timmens lyssnare: få en månad gratis med EP Premium – använd rabattkoden SANTA när du sajnar ett konto på sajten: https://www.eliteprospects.com/login

Det här och mycket mer i det 234:e avsnittet av NHL-timmen – ”Lidas”-avsnittet.

 

Medverkande

Linus Hugosson

Uffe Bodin

Jonatan Lindquist

Jimmy Hamrin

Kontakt

Maila NHL-timmen

NHL-timmens hemsida

NHL-timmen på Facebook

NHL-timmen på Twitter

NHL-timmen på Instagram

Länkar till lyssning

NHL-timmen på Acast

NHL-timmen på Spotify

NHL-timmen på iTunes