Jeremy Colliton.Foto: IBL

Den förre Mora-tränaren Jeremy Colliton har fått en mardrömsstart på NHL-karriären som ansvarig för Chicago Blackhawks. Men lite andrum kom inatt när hans gäng besegrade Pittsburgh med 6-3 och bröt en åtta matcher lång förlustsvit.

Det var den 6 november som Jeremy Colliton tog över huvudansvaret i Chicago efter sparkade Joel Quenneville. Men starten för den forne Mora-tränaren i NHL har inte varit en dans på rosor. Faktum är att det inför nattens match bara hade blivit tre segrar på 17 försök.

Men inatt, efter en åtta matcher lång förlustsvit, tog de en meriterande seger mot Pittsburgh på hemmaplan.
— Det är inte kul att komma till rinken varje dag när det inte går bra. Så tror jag alla har känt. Du vill vinna och förhoppningsvis släpper lite spänning nu för killarna. Förhoppningsvis kan vi använda detta som en språngbräda, sa Jeremy Colliton till nhl.com efter matchen.

Marcus Krüger hade ett mål och en assist i matchen. Det hade norrmannen Andreas Martinsen också. Carl Dahlström spelade fram till ett av målen i sin första NHL-match för säsongen. Krügers mål kom efter att Pittsburgh kvitterat. Så man kan prata om nordisk hjälp för Colliton.

Bryan Rust gjorde hattrick för Pittsburgh och Chicagos Jonathan Toews gjorde sin 700:e poäng.

Chicago Blackhawks – Pittsburgh Penguins 6-3 (2-1,1-2,3-0)

Chicago: Andreas Martinsen, Brent Seabrook, Alex DeBrincat, Marcus Krüger, Jonathan Toews, Brandon Saad
Pittsburgh: Bryan Rust (3)

SE HÖJDPUNKTERNA FRÅN MATCHEN HÄR: