• Publicerat 13 december, 2018
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 0 Kommentarer
Caleb Jones.Foto: Anne-Marie Sorvin-USA TODAY Sports

Oscar Klefbom skadade handen under Edmonton Oilers 6–4-seger mot Colorado Avalanche. Hans frånvaro innebär att NHL-stjärnan Seth Jones lillebror får chansen i NHL med Oilers.

Medan Edmonton Oilers firade sin åttonde seger på elva matcher efter Ken Hitchcocks inträde i klubben nåddes man också av ett tungt besked. Lagets toppback Oscar Klefbom drabbades av en fraktur på ett eller flera fingrar när han täckte ett skott från Colorados forward Sven Andrighetto. Det kan innebära upp till sex veckors frånvaro, skriver Jason Gregor på Twitter.

Klefbom, som snittat över 25 minuters istid per match för Oilers, sattes upp på skadelistan under onsdagen. Han  kommer givetvis att lämna ett stort hål bakom sig på lagets blålinje. En av de som kommer att få chansen att täcka det tomrummet är amerikanen Caleb Jones.

VINSTRIK PÅ JUNIORNIVÅN

21-åringen är kanske mest känd som yngre bror till Columbus Blue Jackets backstjärna Seth Jones. Han gör just nu sin andra säsong i Oilers farmarlag Bakersfield Condors efter en produktiv juniorkarriär med Portland Winterhawks i WHL.

Efter två mål och 17 poäng på 58 AHL-matcher som rookie i fjol har Caleb Jones tagit stora steg den här säsongen och har tolv poäng (2+10) på 21 matcher för Condors. På meritlistan har han både U18-VM-guld  (2015) och U20-VM-guld (2017) med USA.

Caleb Jones draftades ursprungligen av Oilers i fjärde rundan 2015.