• Publicerat 13 december, 2018
  • Skrivet av Måns Karlsson
  • 0 Kommentarer
Ryskt jubelFoto: Bildbyrån

Sverige gjorde en storstilad insats mot ett tungt favorittippat ryskt lag. De tog matchen till straffar – men där var Ryssland starkare.

Tre Kronor var ganska ordentligt nederlagstippat inför dagens premiärmatch i Channel One Cup. Värdlandet Ryssland kom med det i stort sett starkaste man har att tillgå medan Sverige har ett orutinerat lag med både ett gäng debutanter men även en kvartett förstaårsseniorer.

Sverige tillbringade stora delar av matchen i egen zon men imponerade där, i synnerhet i de två första perioderna. Efter 40 minuters spel ledde bortalaget med 2-0 efter backmål från Philip Holm (via en rysk back) och Klas Dahlbeck. Båda de spelar sin klubbhockey i Ryssland.

STARK MÅLVAKTSDUELL

Men i slutperioden kunde Tre Kronor, och den som vanligt starka målvakten Lars Johansson, inte stå emot Rysslands offensiv.På bara en minut hämtade ryssarna upp 0-2-underläget via mål av Michail Grigorenko och Vladislav Gavrikov. Ryssland hade sedan ett stolpskott i slutminuterna men Sverige höll emot och tog matchen till förlängning.

Där fick Rikard Grönborgs manskap spela i powerplay under stora delar av femminutersperioden. De skapade en hel del lägen, men Ilja Sorokin tog fram sitt bästa spel och imponerade stort i den ryska kassen. Matchen gick därför hela vägen till straffar.

Där avgjorde Grigorenko för rysk del. Han var den enda av nio straffskyttar som satte sin straff. Tre Kronors strafförsök var bleka och Sorokin kunde ganska enkelt rädda de svenska straffarna.