Blue Jackets besegrade KingsFoto: imago/IBL

Columbus Blue Jackets bröt en två matcher lång förlustsvit när man besegrade ett sargat Los Angeles Kings med 4-1 under natten.
– Vi måste vara bättre än så, sa Kings coach WIllie Desjardins efteråt. 

Los Angeles Kings har harvat betänkligt under säsongen och laget parkerar sist i hela ligan. Under torsdagen inkasserade man en ny förlust – lagets 20:e på 33 matcher – efter att Columbus Blue Jackets blivit för svåra.

Kings gjorde sin tredje bortamatch på fyra kvällar men öppnade piggt mot Blue Jackets. Dustin Brown gav gästerna ledningen efter 3:54. Men man fick bara heålla den i drygt en och en halv minut innan Lukas Sedlak kvittereade. Det var Sedlaks första mål på 54 matcher:
– Äntligen. Jag har haft några öppna mål. Men den här gången hann jag inte tänka. DEt var en bra passning från Björkstrand också, sa han efter matchen.

Kings var med i matchen men ett powerplay vid 2-1 blev avgörande menade lagets stjärna Anze Kopitar:
– Vi har chanser vid 2-1 men deras powerplay mål tar ner oss lite. Sedan gör de snabbt ett mål till på det, menade han.

TORSDAGAR – BRA FÖR BLUE JACKETS

Columbus vann därmed sin nionde match av nio möjliga på en torsdag den här säsongen. Fyra av desa segrar har kommit på hemmaplan. Efteråt var tränaren JohnTortorella nöjd, inte minst för Lukas Sedlaks skull:
– Det var kul att se honom göra mål. Han är alltid glad och ler jämt. Ibland ler han lite för mycket för mig, men han är alltid glad. Jag är glad för hans skull, sa tränaren efteråt.