Leif Carlsson och Thomas Johansson.Foto: Bildbyrån

Leksand sjunker om ett skepp i den Hockeyallsvenska tabellen. I går kom dalalagets nionde raka förlust men trots det finns inga funderingar på att sparka tränaren Leif Carlsson, enligt Leksands general manager Thomas Johansson.
– Jag tror någonstans att har man bestämt sig för att tro på någonting så ska man köra på det, säger Johansson till Hockeypuls.

LÄS MER: Leksands tränare om det tuffa läget: ”Klart att det är en stressad situation”

Leksand är Hockeyallsvenskans sämsta lag just nu. Dalalaget har inte vunnit en hockeymatch sedan hemmamatchen mot Karlskrona den 21 november och i går inkasserades den nionde raka förlusten då man föll hemma mot Oskarshamn med 0–3.

”HAR INTE FÅTT NÅGRA INDIKATIONER OM DET”

I gårdagens match klev klubbens general manager Thomas Johansson ner i båset.
– Inställningen är bra, men varje mål vi släpper in mot Oskarshamn kommer efter egna misstag. Vi måste minimera misstagen, spela enklare, kvickare och lite rakare i de här tuffa perioderna. Oskarshamn är ett bättre lag än oss och den här förlusten svider inte på det sättet, utan det är den långa förlustsviten som gör ont, säger Johansson till Hockeypuls.

LÄS MER: Nionde raka förlusten för Leksand – nu under strecket

Röster har höjts om att förtroendet för huvudtränaren Leif Carlsson är förbrukat. Thomas Johansson står fast vid att sparka tränarna inte är rätt väg att gå.
– Om jag hade fått indikationer på att någonting inte står rätt till och det är helt under isen så hade jag självklart tittat på förändringar. Men jag har inte fått några indikationer om det, säger Johansson.

”VI MÅSTE VARA REALISTISKA”

Johansson menar att det är laget som finns till förfogande som ska vända på den negativa trenden.
– Då är det svårt att göra jättekraftiga förändringar. Utan jag försöker skruva på det som är och göra det lite bättre. Att gå från svart till vitt när man spelat mer än halva serien fungerar inte. Det kan vi inte göra. Då skulle det bli totalt kaos, menar Johansson.

I dagsläget parkerar Leksand på en niondeplats i den Hockeyallsvenska tabellen. Dalalaget har 20 poäng upp till AIK på andraplatsen och elva poäng upp till fjärdeplatsen, som inför säsongen var det uttalade målet. Johansson berättar för Hockeypuls att målsättningen för säsongen nu kan komma att revideras.
– Det är klart att man får titta på hur tabellen ser ut och hur stort avståndet är. Vi måste vara realistiska också. Vi kanske börjar diskutera det på måndag. Det får inte bli ett ytterligare ok på våra axlar att vi har någon slags press att vara topp fyra. Utan nu handlar det om att stoppa blödningen, jobba därifrån och göra resten av säsongen så bra som möjligt.