Jesperi Kotkaniemi hjälpte Claude Julien att ta sin 600:e seger i NHL-karriären.Foto: IBL Bildbyrå

Ottawa Senators passar Montreal Canadiens rätt bra just nu. I natt kom Canadiens tredje seger över det kanadensiska huvudstadslaget på tolv dagar när man kunde vinna med 5–2. I och med segern blev Canadienstränaren Claude Julien den 18:e NHL-tränaren genom tiderna att vinna 600 matcher i ligan.

Efter 40 minuters spel låg Montreal Canadiens under mot Atlantic Division-rivalen Ottawa Senators. Då stod hemmalaget för en rejäl urladdning i den tredje perioden och kunde genom fyra raka mål ta en betryggande 5–2-seger. Segern var Canadiens tredje på tolv dagar mot just Senators.

Poängbäst i Canadiens blev trion Artturi Lehkonen (0+2), Matthew Peca (1+1) och Jesperi Kotkaniemi (1+1). Kotkaniemi, som draftades som tredje spelare totalt i sommarens draft, står nu noterad för 17 poäng (4+13) på 33 matcher.

”SIFFRORNA ÄR INTE SÅ VIKTIGA FÖR MIG”

I och med segern tog Montreals tränare Claude Julien sin 600:e seger i NHL-karriären, en milstolpe som bara 18 tränare nått innan den 58-årige kanadensaren.
– Jag har sagt det förut och jag säger det igen; när jag sitter i min gungstol och tittar tillbaka på karriären kan jag njuta av sådana saker, men inte idag. Jag måste bara titta framåt. De där siffrorna är inte så viktiga för mig just nu, sade Julien till nhl.com efter matchen.

Fem andra aktiva coacher har vunnit 600 matcher eller fler: Ken Hitchcook (Edmonton, 832), Barry Trotz (New York Islanders, 777), Paul Maurice (Winnipeg, 669) och Mike Babcock (Toronto, 666)

Montreal Canadiens – Ottawa Senators
Montreal: Matthew Peca (3), Jesperi Kotkaniemi (4), Shea Weber (4), Paul Byron (7), Jonathan Drouin (11)
Ottawa: Colin White (9), Mikkel Bödker (5)