Michael Lindqvist blev matchvinnare mot Tjeckien.Foto: Bildbyrån

3–2 är ett gångbart resultat för Tre Kronor i Channel One Cup.
Efter två raka 2–3-förluster fick man idag smaka på segerns sötma i den avslutande Channel One Cup-matchen mot Tjeckien. Sverige vann med just 3–2 efter att ha hämtat upp ett 0–2-underläge.

Det var ett revanschsuget Tre Kronor som skrinnade ut på isen i Moskva för att ta sig an den tredje och sista matchen i Channel One Cup.

Matchen började emellertid inget vidare för svenskarna, då Radim Zohorna gav tjeckerna ledningen i mitten av den första perioden när han lyckades överlista Lars Johansson i Tre Kronor-målet. Åtta minuter in i den andra perioden utökade sedan Patrik Zdrahal hemmalagets ledning till 2–0, men tack vare två snabba mål av Luleåforwarden Emil Larsson kunde Tre Kronor gå till pausvila med ett 2–2-läge. Målen var Larsson andra och tredje för turneringen.

LINDQVIST MATCHHJÄLTE

2–2 stod sig sedan långt in i den tredje perioden, innan Michael Lindqvist på ett påpassligt sätt kunde peta in en målvaktsretur från Patrik Bartosak med drygt tre minuter kvar av matchen.

Tjeckien tog ut Bartosak i slutskedet av matchen, men Tre Kronor kunde hålla undan och vinna med uddamålet.
– Återigen en tight match. Vi har många killar som inte är vana vid att vara i den här hettan, men i dag lyckades vi (vinna matchen). Det är mycket saker som händer därute som de här killarna inte har känt på förut. Det var kul att få vinna, säger Tre Kronors förbundskapten Rikard Grönborg till C More efter matchen.

I och med segern slutar Tre Kronor åtminstone inte sist i turneringen, då man gick förbi Tjeckien på tredjeplatsen.