Mikael Backlund är redo för comeback.Foto: Patrick Gorski/Icon Sportswire

Calgarys svenske forward Mikael Backlund har tvingats vila de fyra senaste matcherna efter tacklingen han åkte på av Matt Dumba för över en vecka sedan. Nu plockas svensken bort från skadelistan och finns tillgänglig för spel i kvällens match mot St. Louis.

LÄS MER: Efter tacklingen som sänkte Mikael Backlund – här försöker han ge igen

Mikael Backlund åkte på en tuff tackling i slutskedet av matchen mot Minnesota för en dryg vecka sedan. Matt Dumba fick in en ordentlig stjärnsmäll på svensken, som sedan dess inte kunnat spela för sitt Calgary Flames.

SPELAR FÖRMODLIGEN I KVÄLL

Under söndagskvällen meddelade NHL-klubben att man nu väljer att aktivera Backlund från skadereserven. Det innebär att han med största sannolikhet kommer till spel i kvällens match mot St. Louis efter att ha missat fyra matcher på grund av smällen.

Backlund står noterad för 17 poäng (5+12) på 29 matcher i Flames den här säsongen. Calgary har fått en bra start på säsongen och ligger bara en poäng efter Nashville, som toppar den västra konferensen.