Scott Matzka, här i Örebros vita tröja, har gått bort.Foto: Robin Nordlund/Bildbyrån

Scott Matzka, som representerade Örebro Hockey säsongen 2009/10, är död. Matzkas tidigare klubb, Odense Bulldogs, meddelade på sin Facebooksida tidigare under söndagseftermiddagen att den 40-årige amerikanen gått bort efter en tids sjukdom.

Scott Matzka kom till Örebro Hockey inför säsongen 2009/10 från spel i danska Odense. På 37 matcher i Örebro-tröjan mäktade amerikanen med 27 poäng.

SPELADE I AHL

Matzka avslutade karriären 2013 efter två säsonger i Cardiff i den brittiska ligan samt en match i ECHL med Kalamazoo Wings. Som högst spelade forwarden i AHL, där han representerade både Cleveland Barons och Grand Rapids Griffins. På meritlistan syns bland annat en Kelly Cup-titel (vinnare av ECHL) samt en college-titel med University of Michigan 1998.

2016 skrev Matzka ett inlägg för Player’s Tribune där han berättade att han drabbats av nervsjukdomen ALS. Sjukdomen leder till att nervcellerna som styr kroppens muskler bryts ned och amerikanen skrev i inlägget att han visste att sjukdomen skulle bli hans död.

Scott Matzka blev 40 år gammal.

R.I.P. Scott Matzka.Du vil altid være husket for din fight i Odense Bulldogs trøjen.Der sendes en kæmpe stor tanke…

Gepostet von Odense Bulldogs Support am Sonntag, 16. Dezember 2018