Ryssland besegrade Finland i utomhusmatchen i Sankt Petersburg.Foto: Bildbyrån

Det bjöds på utomhhusmatch i Sankt Petersburg under söndagseftermiddagen. På fotbollsarenan Gazprom Arena möttes Ryssland och Finland i Channel One Cups sista match, där hemmanationen kunde vinna med 5–0 inför storpubliken.

Finland hängde med de ryska stjärnlaget i en period, sen var det slutlekt för de finska lejonen. Ryssland kunde gå ifrån till en 4–0-ledning i den andra perioden genom mål av Vasilij Tokranov, Nikita Nesterov och Vladislav Gavrikov.

FÖRVÄNTADES 68 000 INFÖR MATCHEN

Den tidigare NHL-forwarden Mikhail Grigorenko avrundade sedan målskyttet i den tredje perioden. Grigorenko höll sig påpassligt framme på en målvaktsretur från den tidigare Skellefteå-målvakten Joni Ortio och kunde raka in slutresultatet 5–0.

Matchen spelades på Gazprom Arena, till vardags hemmaarena för fotbollslaget Zenit Sankt Petersburg. Enligt den ryske hockeyjournalisten Igor Eronko förväntades drygt 68 000 åskådare inför matchen. Någon officiell publiksiffra är i dagsläget inte känd.

I och med segern vann Ryssland Channel One Cup.


Matchen mellan Ryssland och Finland lockade storpublik. FOTO: Bildbyrån