Dave Hakstol får lämna.Foto: Andy Lewis/Icon Sportswire

Efter en tung säsongsinledning tog slutligen tålamodet slut för Philadelphia Flyers ledning. Under måndagskvällen svensk tid meddelade de att coachen David Hakstol sparkas. Som tillfällig ersättare tar Scott Gordon över.

LÄS MER: Legendaren tar över Flyers – dementerar själv

Kritiken har varit massiv mot Philadelphias coach David Hakstol. Fansen menar att han inte fått ut tillräckligt av laget sedan han kom dit 2015 från collegeligan. Sent igår kväll kom uppgifter från Dave Isaac på Courier Post som sade att Hakstol nu kommer få sparken och att han kommer ersättas av den rutinerade veteranen Joel Quenneville.

Så verkar det inte bli. Inte riktigt ännu i alla fall. Hakstol fick förvisso sparken under måndagskvällen svensk tid. Men istället kliver farmarlaget, Lehigh Vallley Phantoms, coach Scott Gordon in och tar huvudansvaret tills vidare.

Philadelphia, som inför säsongen sågs som ett topplag, ligger sist i den östra konferensen. De har tio poäng upp till Boston som har den sista slutspelsplatsen.