• Publicerat 18 december, 2018
  • Skrivet av Jesper Spanne
  • 0 Kommentarer
Kristian Vesalainen har tackat nej till spel i JVM.Foto: Bildbyrån

Kristian Vesalainen tackade nej till spela i JVM. Det har lett till många upprörda ishockeyfans i Finland. Nu försvarar sig spelaren.
– Jag tror att beslutet är det bästa med tanke på framtiden, säger han till YLE.

Kristian Vesalainen har ett förflutet i Sverige. Under säsongen 2015/2016 och 2016/2017 representerade han Frölunda i båda juniorlagen och i SHL. Under den här säsongen spelade han fem matcher med Winnipeg Jets i NHL, innan han återvände till Finland när han skrev kontrakt med KHL-laget Jokerit. Hittills har det hunnit bli sju matcher och 5(3+2) poäng i KHL.

Många hade hoppats att löftet skulle vara en ledande spelare i Finlands JVM-lag. Men Vesalainen har tackat nej till spel.
– Jag kom nyligen från Kanada och vill nu spela med Jokerit. Det skulle ha blivit för mycket att spela i junior-VM. VM är en dröm för många men jag vill stanna kvar och utvecklas i Jokerit. Jag tror att beslutet är det bästa med tanke på framtiden, säger Vesalainen.

Beslutet har lett till kritik i hemlandet. Men nu slår spelaren tillbaka.
– Många i Finland är arga men jag kan inte förstå varför. Det är mitt beslut, inte deras. Jag har gjort mitt beslut och jag kan leva med det,