Henrik Karlsson. Henrik Karlsson.Foto: All Over Press/Toni Hekkala

Henrik Karlssons säsong i Barys Astana kan liknas vid en berg-och-dalbana. Men idag höll han säsongens andra nolla när Severstal besegrades med 3-0.

Efter att närmast ha varit fastcementerad som Barys självklara förstaval så ändrades förutsättningarna rejält för Henrik Karlsson i början av denna säsongen när hans spel svajade. Det gick till och med så långt att målvakten placerades på läktaren.

Men han fick en ny chans och har återigen spelat till förstaspaden. Idag höll han också säsongens andra nolla när Severstal besegrades med 3-0. Karlsson behövde bara mota 13 skott under hela matchen och bör således ha haft en relativt lugn afton.

Karlsson är numera medborgare i Kazakhstan och vaktade ifjol deras mål i VM:s andradivision.