• Publicerat 18 december, 2018
  • Skrivet av Robin Olausson
  • 0 Kommentarer
Martin Bakos nobbar spel i Mora. Foto: Bildbyrån

Det har varit många turer kring Martin Bakos vara eller icke vara i Mora IK. Nu står det däremot klart att han inte kommer att spela i dalalaget denna säsongen. Han har nämligen presenterats av KHL-klubben HK Sotji. 

Martin Bakos har länge varit en ryktenas man. I somras var han klar för spel i Mora och presenterades som en supervärvning efter att ha spelat både VM och OS för Slovakien.

Kort därefter valde Bakos istället att dra till andra sidan Atlanten när NHL knackade på dörren. Han skrev på ett ettårskontrakt med Boston Bruins och målet var att få spela med de bästa i världen.

KLAR FÖR TREDJE KHL-KLUBBEN

Efter endast fyra poäng på 16 matcher i AHL gick den drömmen i kras. Boston satte upp slovaken på unconditional waivers vilket betydde att om ingen annan NHL-klubb gjorde anspråk på slovaken så skulle hans kontrakt rivas. När ingen klubb hörde av sig öppnade det upp för en återkomst till Mora. Eller ja återkomst och återkomst, men han hade trots allt hunnit skriva på ett kontrakt under sin dryga vecka som Mora-spelare.

Enligt Hockeypuls pratade Bakos i telefon med Moras sportchef Anders Forsberg i samband med att 28-åringens NHL-kontrakt revs. Forsberg sade då att slovaken fortfarande inte visste hur han ville göra. Det vet han nu.

Under tisdagen presenterades Martin Bakos av HK Sotji i KHL. Det blir Bakos tredje KHL-klubb i karriären, han har tidigare representerat HC Slovan Bratislava samt Kunlun Red Star i ligan.