Kärpät-spelare från en tidigare match.Foto: Tomi Natri / AOP

Det gick tydligen vilt till i finska Liiga under tisdagskvällen. Kärpät och Ilves slutade 2-1 och under matchens gång delades det ut hela 122 utvisningsminuter. Som om inte det vore nog så annonserade även hemmalaget hela tio kontraktsförlängningar.

Kärpät, med Nicklas Lasu i laget, lyckades tillslut vinna holmgången där hela fyra spelare fick matchstraff. Det är svenska Yle  som rapporterar om matchen där hemmalagets Otto Karvinen fick lämna för matchen redan i den första perioden. I den andra brakade det dock loss ordentligt och i den andra fick Jani Hakanpää i Kärpät samt Matt Generous och Mike Halmo i Ilves lämna banan samtidigt efter en stökig situation.

TIO FÖRLÄNGNINGAR

Som om det inte vore nog med konstigheter under denna match så presenterade även Kärpät hela tio kontraktsförlängningar mitt under matchen. Däribland SHL-bekantingarna Mika Pyörälä och Lasse Kukkonen.

Kärpät är överlägsna serieledare i Finland just nu och leder Liiga hela tolv poäng före tvåan TPS.