Jori Lehterä ser ut att återvända till Europa.Foto: Imago Sport

Det var i höstas det framkom att Philadelphias finske NHL-spelare Jori Lehterä misstänks för att vara inblandad i en stor kokainhärva i Finland. Nu har åtalet kommit och Lehterä kommer ställas inför skranket i januari tillsammans med 21 andra personer.

UPPGIFTER: Finske NHL-spelaren inblandad i stor kokainhärva

Den stora kokainhärvan i Finland har varit vida uppmärksammad och nu kommer åtalet mot 22 personer som kommer ställas inför rätta inom kort. Detta är något som sajten lastwordonhockey.com rapporterar om, med hänvisning till andra medier. Jori Lehterä ska dock inte vara någon av de huvudåtalade rapporteras det också.

Eftersom han inte är någon av de huvudmisstänkta så är det inte heller speciellt troligt att Lehterä, vars kontrakt går ut i sommar, har några disciplinära straff att vänta från NHL.

BÖRJAR PÅ NYÅRSAFTON

Anklagelserna sträcker sig nästan ett år tillbaka i tiden och rättegången är satt till att börja på självaste nyårsafton. Lehterä ska vara i rätten i januari, men det är ännu oklart om detta innebär att han kommer missa några NHL-matcher. Spelaren själv nekar till inblandning i härvan.

30-åringen, som våren 2016 spelade World Cup för Finland, har hittills under säsongen spelat 24 matcher för Flyers och gjort ett mål och två assist. Han har dock varit hänvisad till läktaren de åtta senaste matcherna på grund av att han inte platsat i ett sportsligt krisande Flyers.