• Publicerat 19 december, 2018
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 0 Kommentarer
Emil Bemström.Foto: Bildbyrån/Simon Hastegård

De svenska Juniorkronorna har inlett uppladdningen inför JVM på allvar. I natt spelade de sin första träningsmatch mot Ryssland – och vann med 4–2 efter att Djurgårdens skyttekung Emil Bemström blivit matchvinnare.

Juniorkronorna svarade för en stark första insats inför JVM. I nattens träningsmatch mot Ryssland i Kelowna blev det seger med 4–2 efter att Erik Brännström, Samuel Fagemo, Emil Bemström och Johan Södergran svarat för målen.

Ryssland tog ledningen i matchen i första perioden innan Brännström kvitterade i den andra. Detta med ett riktigt fint slagskott efter att ha klivit in från vänsterkanten och hittat målvaktens närmaste kryss. Frölundas Fagemo gav svenskarna ledningen innan Rysslands fixstjärna Vitalij Kravtsov, New York Rangers förstaval i sommarens NHL-draft, kvitterade.

Matchvinnare för svenskarna blev Djurgårdens Emil Bemström när han satte dit 3–2 varpå Linköpings Johan Södergran fastställde slutresultatet i numerärt underläge.

På målvaktssidan fick både Samuel Ersson och Adam Åhman chansen till speltid. De delade matchen mellan sig. Sverige vann skotten i matchen med överlägsna 36–18.

OSÄKERT KRING LILJEGREN

Bortsett från Timothy Liljegren (fotledsskada), Adam Boqvist (överkroppsskada) och Isac Lundeström (som ännu inte anslutit) hade Juniorkronorna tillgång till fullt lag. Man bytte om sju backar och 13 forwards i matchen.

Liljegrens medverkan i JVM verkar vara synnerligen osäker. Enligt rapporter från Toronto ska Maple Leafs general manager Kyle Dubas ha ifrågasatt om det är realistiskt för den 19-årige backen att hinna bli återställd till Sveriges första JVM-match mot Finland den 26 december.

Dessförinnan möter Sverige Danmark i en träningsmatch i Chilliwack natten mot söndag.

Senast på juldagen ska den svenska truppen vara registrerad. Till dess ska Tomas Montén banta ned truppen till med två backar och två forwards.