Daniel Sondell.Foto: Simon Eliasson/Bildbyrån

Backen Daniel Sondell förlänger sitt kontrakt med Luleå Hockey. I dag meddelade norrbottningarna att 34-åringen förlänger sitt kontrakt med ytterligare två år.

Luleå toppar SHL-tabellen efter drygt halva grundserien spelad och är det lag som släppt in minst mål i hela ligan. I dag meddelade norrbottningarna att man säkrat upp försvarsgeneralen Daniel Sondells tjänster över de kommande två säsongerna.
– Jag trivs fantastiskt bra i Luleå Hockey och vi gjorde verkligen ett bra val när vi flyttade norrut igen. Nu känns det skönt att vi har kommit överens om en kontraktsförlängning och att vi kommer kunna fortsätta jobba tillsammans i laget med en intakt backsida för att bli ännu bättre i framtiden, säger Sondell till klubbens hemsida.

SÄKRAT UPP HELA BACKBESÄTTNINGEN

Sondell står noterad för elva poäng (2+9) på 22 matcher den här säsongen. Det gör honom till lagets bästa poängplockare bland backarna.
– Daniel Sondell är en viktig kugge i vår backbesättning, speciellt som han har ett fint passningsspel, gott spelsinne och är duktig offensivt. Han har även utvecklat sitt defensiva spel hos oss och det känns kul att vi kommit överens om en förlängning med ytterligare två säsonger, säger Luleås general manager Stefan Nilsson.

I och med Sondells påskrift har Luleå säkrat upp samtliga backar i dagens a-lagstrupp även nästa säsong.
– Vi anser att vår backsida redan nu håller absolut toppklass i SHL och är därför väldigt nöjda med att ha kontrakterat alla åtta backarna även för nästa säsong, säger Nilsson.