• Publicerat 23 december, 2018
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 0 Kommentarer
Oliver Wahlstrom och Mattias Samuelsson.Foto: Bildbyrån/Rich Lam

USA har fastställt sin JVM-trupp. På söndagen offentliggjordes de sista gallringarna – och att båda de svenskättade spelarna Mattias Samuelsson och Oliver Wahlstrom tar plats i laget.

Precis som Sverige har USA tagit god tid på sig att utvärdera de spelare man har haft på plats under sitt träningsläger inför JVM. På söndagen kom dock beskedet vilka som får lämna truppen och vilka som kommer till spel i Grupp B, där även Sverige, Finland, Slovakien och Kazakstan återfinns.

Ur ett svenskt perspektiv står det klart att båda spelarna med blågult påbrå har blivit uttagna. Det handlar om backen Mattias Samuelsson, son till gamle storbacken Kjell Samuelsson. 18-åringen, som draftades av Buffalo Sabres som första spelare i andra rundan i somras, spelar till vardags collegehockey för Western Michigan University där han har gjort åtta poäng (3+5) på 16 matcher.

Klar för JVM-spel är även jättelöftet Oliver Wahlstrom, som även han har svensk far. 18-åringen, som valdes i första rundan av New York Islanders i somras, blev ett YouTube-fenomen redan som åttaåring när hans konstnärliga straffar spred sig som en löpeld på nätet. Den här säsongen spelar han för Boston College och har fyra mål och fem poäng på 14 matcher.

BRÖDRAPAR – DE STÖRSTA STJÄRNORNA

Stjärnorna i laget blir annars bröderna Quinn och Jack Hughes, back respektive center. Quinn Hughes valdes som sjunde spelare av Vancouver Canucks i somras medan Jack med all säkerhet kommer att gå som etta i nästa års draft.

Bland de återvändande spelarna från fjolårets bronslag märks, utöver Hughes den äldre, backarna Mikey Anderson och Dylan Samberg samt Josh Norris och Ryan Poehling.

Den enda som saknas på grund av NHL-spel är Brady Tkachuk, som återfinns i Ottawa Senators.

USA möter Sverige i gruppspelet den 29 december.