• Publicerat 24 december, 2018
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 0 Kommentarer
Tim Heed.Foto: AP Photo/Josie Lepe

Han hade bara varit ombytt i två matcher för San José Sharks den här säsongen. Men när Erik Karlsson stängdes av fick Tim Heed chansen att spela igen. Den chansen tog han genom att bli målskytt i förlusten mot Arizona Coyotes.
– Jag tyckte att jag gjorde en rätt bra match, säger Heed.

I går kväll kom beskedet att Erik Karlsson stängs av två matcher för sin tackling på Los Angeles Kings rookieforward Austin Wagner. Ett stort avbräck för San José Sharks – men samtidigt en välkommen möjlighet för Tim Heed att äntligen få speltid.

27-åringen hade inte spelat hockey på en hel månad när han i natt kallades in för att ersätta Karlsson i San Josés möte med Arizona Coyotes. Detta i sin blott tredje match den här säsongen. Heed ödslade ingen tid på att vara ringrostig utan sköt säsongens första mål i ett powerplay i första perioden.
– Det är tufft när man inte spelar. Man vet inte riktigt var man befinner sig, säger Heed till Mercury News.
– Men jag tyckte att jag gjorde en rätt bra match. Jag har försökt jobba hårt att vara positiv, vara beredd på chansen.

 

”HAR JOBBAT FÖRBASKAT HÅRT”

Tim Heed spelade drygt 17 minuter och fick gott om förtroende i powerplay. Coachen Peter DeBoer var imponerad av vad svensken lyckades göra under sina förutsättningar. Senaste matchen han spelade var 23 november.
– Det är inte enkelt att sitta så länge som han har gjort, säger DeBoer till Mercury News.
– Han har jobbat förbaskat hårt på isen och tränat i väntan på en sådan här chans. Man vet aldrig vad som kommer att ske. En skada? En avstängning? Han gjorde ett bra jobb i kväll.

Det räckte emellertid inte till seger för Sharks. Coyotes vann matchen med 4–3 efter straffar. Alex Galchenyuk, som varit hårt skadedrabbad sedan han kom till klubben från Montréal Canadiens i somras, blev tvåmålsskytt och satte dessutom den avgörande straffen.

San José – Arizona 3–4 (1–1, 0–1, 2–1, 0–0, 0–1)
San José: Tomas Hertl 2 (12), Tim Heed (1).
Arizona: Alex Galchenyuk 2 (5), Conor Garland (2), Galchenyuk (avg. straff).