Djurgården och HV71 möttes på Hovet för exakt en vecka sedan. Den gången spelade vi under 5 mål och matchen slutade 2-2 efter ordinarie tid. Nu ska Djurgården och HV71 mötas i Stockholm igen, men den här gången tar vi tydlig ställning för ett av lagen.

Matchinfo
Djurgården-HV71
Ishockey, SHL, Sverige
onsdag 26:e december kl. 15:15.

Hos Legolas.bet får du här upp till 25 % cashback på dina insatser! Passa på!

Skador och frånvaro, Djurgården
Observera att lagen inte har gått ut med senaste nytt i skrivande stund. Om man ser till Djurgårdens viktigare spelare har centern Andreas Engqvist saknats en längre tid. Jacob Josefson och Manuel Ågren tränar för fullt efter sina skador och enligt rapporter ska Josefson vara aktuell för spel i mellandagarna. Kanske redan här?  Emil Bemström saknas igen då han ska spela i JVM.

Skador och frånvaro, HV71
HV71 har saknat skadade duon Martin Thörnberg och Filip Sandberg. Martin Fehérváry och David Gustafsson iväg för att spela JVM. Backen Christoffer Persson är fortsatt avstängd.  Positivt var att Mattias Tedenby var tillbaka i spel senast.

Inbördes möten
Djurgården-HV71 3-2 öt
HV71-Djurgården 1-3
Djurgården-HV71 5-2
Djurgården-HV71 2-1 öt
HV71-Djurgården 1-4

Läget i laget, Djurgården
Djurgården hade en tuff period innan landslagsuppehållet och det hängde ihop med ett ansträngt frånvaroläge. Lägg därtill att stockholmarna hade åtta spelare på landslagsuppdrag under uppehållet. Frånvaroläget har blivit mycket bättre då Petteri Wirtanen, Dick Axelsson, Bobbo Petersson och David Bernhardt återkommit efter sina skador. Om rapporterna kring Josefson stämmer kan även han vara tillbaka i dagens match, vilket vore ett stort plus. Djurgården mötte HV71 på hemmaplan i omstarten för en vecka sedan och då visade stockholmarna bra moral då de vände 1-2 till en övertidsseger och det följdes upp av en övertidsförlust på bortaplan mot Mora förra fredagen.

Läget i laget, HV71
Det var givetvis snöpligt för HV71 att bara få med sig en poäng från bortamatchen mot Djurgården med tanke på att de hade ledningen fram till dess att det återstod en minut och 21 sekunder av ordinarie tid. Vi berömde HV71 och deras defensiv inför den matchen och de föll verkligen inte ur ramen då heller. Det följdes upp av en knapp 4-3-seger mot Färjestad på hemmaplan.

Speltips Djurgården – HV71
Vi valde att spela Under 5 mål när dessa lag möttes på Hovet för exakt en vecka sedan. Känslan var att Djurgårdens förberedelser inte var optimala inför den matchen. Flera spelare kom tillbaka från skada och saknade matchtempo. Lägg därtill att det fanns risk för slitna ben på spelarna som varit ute på landslagsuppdrag. Som grädde på moset saknades poängplockarna Josefson och Bemström. Nu har spelarna som varit skadade kommit in i matchtempot igen. Laget har haft bättre träningsförhållanden med tanke på att landslagsspelarna varit tillbaka i truppen en tid och så finns förhoppningar om att spetsselaren Josefson ska kunna vara tillbaka. Dagens match spelas i Globen och det har sålts över 10 000 biljetter i skrivande stund. Djurgårdsspelarna kommer således ha ett massivt publikstöd i ryggen. Spelarna i Djurgården är laddade till tänderna för att ta tre viktiga poäng och att visa att de kan bättre än vad den senaste månadens resultat ger sken av. Flera faktorer är positiva kring Djurgården inför dagens match samtidigt som HV71 fortfarande har några tunga avbräck. Läser vi Djurgården rätt är det fin vinstchans och vi väljer att spela ettan till oddset 1.84 hos Legolas.bet!