Marcus Ragnarsson får en ny spelare till sitt förfogande inför morgondagens match.Foto: Tobias Sterner/Bildbyrån

Marcus Andersson har stått för 23 poäng på 22 matcher för Vallentuna den här säsongen. Nu får den högerfattade centern chansen i Almtuna, meddelar den Hockeyallsvenska klubben på sin hemsida.

Almtuna letar efter förstärkningar inför den andra halvan av säsongen. Under torsdagseftermiddagen meddelade Uppsalaklubben att man plockat in Vallentunas lagkapten Marcus Andersson på ett try out-kontrakt.

SPELAR I MORGONDAGENS MATCH

24-åringen kommer träna med Almtuna under torsdagen och kommer även att vara med i truppen till morgondagens hemmamatch mot BIK Karlskoga. Efter det kommer beslut att tas om Anderssons framtid i klubben.
– Marcus är en tvåvägscenter som har gjort en imponerande säsong i Vallentuna. Det ska bli kul att se honom på denna nivå, säger Almtunas sportchef Björn Danielsson till klubbens hemsida.

Marcus Andersson har med sina 23 poäng (10+13) på 22 spelade matcher varit Vallentunas bästa poängplockare under säsongen. 24-åringen har också varit lagkapten för Hockeyettanklubben, som slutade på en sjätteplats i Hockeyettan Östra under hösten.

Andersson har tidigare spelat juniorhockey i både Modo och Malmö. Han har även testat på collegehockey med SUNY-Fredonia.