• Publicerat 27 december, 2018
  • Skrivet av Måns Karlsson
  • 0 Kommentarer
Axel Holmström.Foto: Bildbyrån/Jonas Ljungdahl

Han har ryktats vara aktuell för både Luleå och Skellefteå. Men om Axel Holmström lämnar Nordamerika kan ett tredje alternativ finnas…

Efter det där succéartade slutspelet för några år sedan har karriären gått i stå för Axel Holmström, delvis på grund av skador. Den här säsongen har det blivit 15 poäng (8+7) på 31 matcher för Grand Rapids i AHL och han har även ryktats vara aktuell för en återkomst till SHL.

Men kanske har ett nytt alternaiv utkrilstaliserats för den tidigare Skellefteåstjärnan. Idag kom nämligen beskedet att 22-åringens KHL-rättigheter trejdats. Tidigare var det Avangard Omsk som hade rättigheterna till svensken, eftersom de valde honom som spelare 74 i KHL-draften 2015, men nu byter de bort dem.

BYTER BORT STJÄRNAN

Nu är det i stället kinesiska Kunlun Red Star som har förstatjing på Axel Holmström om han skulle välja KHL-spel. Det skriver ligan på sin hemsida idag.

De betalade ganska dyrt för rättigheterna. En av lagets ledande spelare, Taylor Beck, går nämligen motsatt väg. Beck har gjort 22 poäng på 39 matcher i KHL under säsongen och leder med det lagets poängliga. Med tanke på att Kunlun i allra högsta grad är med i kampen om slutspelet kanske dagens trejd kan tyda på att de faktiskt kommer försöka värva Holmström på sikt?